Arvoisa koirankasvattaja,

oimit asiantuntijana uuden koiranpennun omistajalle. Neuvojasi kuunnellaan ja niihin luotetaan. Haluamme tukea tämän tärkeän asiantuntijatehtävän hoitamiseen ennaltaehkäisevän terveydenhuollon osalta.

Sivuiltamme löydät paljon tietoa hyödyllistä tietoa. Tutustu AxilurExspotScalibor jaToivotamme menestystä kasvatustyöllesi!

Yhteistyöterveisin,

Martina Reims
Toimitusjohtaja

Ennaltaehkäisevä terveydenhuolto koiranpennun elämän alkutaipaleella

Vastustuskyvyn parantaminen rokottamalla
Koiria rokottamalla pyritään ennaltaehkäisemään tai lieventämään tartuntatauteja. Rokotuksilla torjuttavia virustauteja ovat mm. raivotauti, penikkatauti, parvovirusripuli ja tarttuva maksatulehdus. Näistä parvovirusripuli on nuorten koirien merkittävin tartuntatauti Suomessa. Tartuntavaarassa olevat pennut voidaan rokottaa parvovirusta vastaan ensimmäisen kerran jo 6-8 viikon iässä.
Parvoviruksen aiheuttama ripuli ja oksentelu saattaa lyhyessä ajassa aiheuttaa koiran kuivumisen ja menehtymisen. Pikkupennuilla virus voi myös tulehduttaa sydänlihaksen, jolloin seuraukset ovat kohtalokkaat.

Sisäloisten häätäminen
Suolinkaiset ovat tutkimusten mukaan Suomessa merkittävimpiä koiran sisäloisia. Niiden elinkierto on monimutkainen. Tartunta siirtyy emosta pentuihin istukan ja vähäisemmässä määrin myös maidon kautta. Kaikki nartussa olevat kudostoukat eivät aktivoidu samanaikaisesti, joten niitä riittää myos tuleviin tiineyksiin.
Nartusta pentuihin tapahtuva suolinkaistartunnan siirtyminen on tärkein kohta loisen elinkierrossa, joka pystytään ehkäisemään oikein ajoitetulla loislääkityksellä vaeltaviin toukkamuotoihin tehoavalla lääkkeellä.