Terveyden- ja sairaudenhoito löytöeläintaloissa, kissahoitoloissa ja muissa kissaloissa

Järjestämme yhdessä Suomen Kissalääketieteen seura Catuksen kanssa webinaarisarjan kissojen terveyden-ja sairaudenhoidosta löytöeläintaloissa, kissahoitoloissa ja muissa kissaloissa. Samalla julkaistaan myös Catuksen laatima pdf-muotoinen kissalaopas eläinlääkäreille.

Luennot ja opas on suunnattu löytöeläintalojen, kissahoitoloiden ja muiden kissaloiden eläinlääkäreille, mutta niistä hyötyy kuka tahansa kissoja hoitava eläinlääkäri. Linkit luentoihin ja oppaaseen tulevat saataville salasanasuojatulle Eläinlääkärit-osiolle (vaatii rekisteröitymisen).

Oppaan ja luentojen laadinnassa on hyödynnetty tieteellistä ja ammatillista kirjallisuutta, tieteellisten yhteisöjen suosituksia sekä kissoihin ja tauteihin perehtyneiden valmistelijoiden kokemusta. Tavoitteena on edistää kissojen terveyttä ja hyvinvointia sekä tukea eläinlääkäreitä.

Aiheet:

  • To 11.2.2021 klo 16 Rokotuksin vastustettavat taudit, Heidi Tiihonen
  • To 25.2.2021 klo 16 Yleis- ja suolistoinfektiot, Julia Gustafsson
  • To 11.3.2021 klo 16 Iho- ja hengitystieinfektiot, Heidi Tiihonen
  • To 25.3.2021 klo 16 Tilat ja hygienia tautihallinnan tukena, Johanna Sulonen
  • To 8.4.2021 klo 16 Kissalan lääkityskäytännöt, Johanna Sulonen

Lisätietoa luennoista ja linkit oppaaseen sekä webinaareihin löydät täältä. Kysymyksiä ja palautetta sisällöstä voi lähettää osoitteeseen catus (at) sep.fi

Keskustelutilaisuus etiikasta ja hyvistä toimintatavoista

Suomen Kissalääketieteen seura Catus ja MSD Animal Health järjestävät keväällä virtuaalisen paneelikeskustelutilaisuuden aiheesta ”Etiikka ja hyvät toimintatavat löytöeläintaloissa ja muissa kissaloissa”. Tilaisuus järjestetään lauantaina 8.5.2021 klo 10-12 – merkkaa päivä kalenteriisi!

Tilaisuudessa esitellään Kissalaprojektin viimeinen ”Etiikka ja hyvät toimintatavat” luku ja keskustellaan aiheesta ELL Oona Miukun johdolla. Alustanaja toimii ELT Laura Hänninen ja panelisteina eläinlääkärit Pia Rapp, Johanna Sulonen, Kirsi Hartikainen ja Sofia Väärikkälä. Tilaisuus on tarkoitettu eläinlääkäreille.

Varaa aika heti kalenteristasi! Julkaisemme tapahtuman ilmoittautumislinkin huhtikuun puolivälissä SEP:in jäsensivujen Catus-osiolla, MSD Animal Healthin salasanasuojatulla Catus Vets -osiolla sekä Flutterissa.

Katso infovideot: